Optikai berendezés kínálatunkban neves európai, koreai és japán gyártók termékei szerepelnek. Kínálatunkban megtalálja többek között a Huvitz, a Nidek, az INDO és GFC termékeit. Minden ismert gyártó termékére tudunk ajánlatot adni, felkutatjuk és megkeressük Önnek a legjobb beszerzési lehetőségeket.
Egy kis ízelítő a széles palettánkról:

A Huvitz az opciók rendkívül széles lehetőségeit kínálja:
KAIZER series – X series – HPE series – EZ series
A kombinációk sora szinte végtelen, az Ön igényeihez maximálisan igazodva.

Példák a sokszínűségre:

HUVITZ HPE-900 szemüveglencse csiszoló rendszer
A csiszolóegység jellemzői:
– 8 különféle fazettakészítési és nútmarási üzemmód
– új, adaptív 3D lencsebefogó pofa
– automata és manuális 3D fazetta és nútpozíció szimuláció, a keretgörbület és a lencsegörbület egyidejű figyelembe vételével
– 40%-kal gyorsabb, 5-ször erősebb fúróegység
– továbbfejlesztett, hidrofób rétegű lencse üzemmód 5 opcióval
– extra sebességű, 1 GHz platform
– 10-szer tartósabb lencseletapogató karok
– 2 LE meghajtó motor és közel kétszer erősebb tengelyforgatás
– opcionális porelszívó egység
– rövidebb műveleti idő a nagyobb átmérőjű csiszolókorongoknak és az egyidejű, kétoldali lencseletapogatásnak köszönhetően

HUVITZ HPE-8010 X szemüveglencse csiszolóegység
Újdonság az innovatív és gyors formamarás funkció.
A beépített marófej a nagyoló durvacsiszolás helyett a precíz formamarás funkcióval alakítja ki a lencse formáját, amely polikarbonát, high index és CR39 műanyag lencséknél használható. Egy tökéletes és végleges megoldást, amely megakadályozza a tengely elfordulását a különleges, hidrofób réteges lencséknél is. Ráadásul jelentősen csökkenti a por mennyiségét is. Többféle fazetta üzemmód segíti a legtökéletesebb szemüveg elkészítését: minifazetta, aszimmetrikus fazetta a nagy bázisú lencsékhez, részleges fazetta aprémium dizájn keretekhez. Hibrid fazetta kombinálni nútos – fazettás szemüvegkeretekhez. HD felbontású érintőképernyő a tökéletes kontroll érdekében, 1 GHz-es processzor a gyors műveleti feldolgozás érdekében. 1 lóerős, direkt meghajtású csiszolókő rendszer.

HUVITZ HAB-8010 X letapogató-feltűző egység
Digitális dioptriamérővel egybeépített rendszer, automatikus furatfelismeréssel és lencseforma szkenneléssel. Rendkívül gyors, „real time” kép- és adatfeldolgozás. A demo lencsét például nem kell letapogatni, elég szkennelni és kész! Automata fókuszpont felismerés és formaillesztés, motoros lencsefeltűzés. Érintőképernyő, azonnali adat- és teljesen szabad formaszerkesztés.

HUVITZ HDM-8010 X fúróegység (opció)
Automata fúróegység. Adaptív fúrási szög. Intelligens fúrási sebesség szabályozás. Kihúzható fiók a fúrási hulladék gyors és biztonságos eltávolításához. A Multi tasking rendszernek köszönhetően fúrás közben már a következő munkát csiszolhatja.

HUVITZ KAIZER EZ-6010 szemüveglencse csiszoló rendszer
A csiszolóegység jellemzői:
– 3 különféle fazettakészítési üzemmód
– automata és manuális 3D fazetta szimuláció, a keretgörbület és a lencsegörbület egyidejű figyelembe vételével
– továbbfejlesztett, hidrofób rétegű lencse üzemmód
– automata lencseletapogató karok
– opcionális porelszívó egység

Új, adaptív 3D lencsebefogó pofa
Tökéletesen idomul a lencse alakjához és görbületi sajátosságaihoz. Ezzel minimálisra csökkenti a tengelyelfordulás vagy a lencseelcsúszás veszélyét. Az új lencsecsiszolási üzemmódokkal kombinálva a lehető legkisebb feszültséget okoz a lencsében és ugyancsak minimalizálja a lencsebefogásból eredő rétegsérülések veszélyét. Automata fazettaelhelyezési üzemmód, ekkor a rendszer a keret és a lencse görbülete alapján a legmegfelelőbb fazetta/nút pozíciót ajánlja. A nagyfelbontású (HD) képernyőn mindent a legaprólékosabban nyomon követhet.

HUVITZ KAIZER EZ-3010 letapogató-feltűző egység
A hozzá csatlakozó HUVITZ EZ-3010 letapogató-feltűző egység digitális rendszer optikai feltűzési móddal. Rendkívül gyors, „real time” adatfeldolgozás. Az érintőképernyő gyors adatbevitelt és könnyed szerkesztés tesz lehetővé. Minden csiszolási beállítás már a feltűzéskor elvégezhető. A beépített letapogatóegység, kétoldali letapogatással rendelkezik. 16.000 pontos formaérzékelés, digitális szűréssel a maximális pontosságért és alakhűségért, formafüggő adaptív sebességgel.

Az AES sztori: NIDEK IPARI RENDSZEREK MINDENKINEK

 

NIDEK AES-1212 Supra ipari szemüveglencse csiszológép rendszer

Nagy hatékonyságú ipari robot rendszer. Az AES-1212 robotkaros rendszerrel is elérhető: az RHU-1500S tálcás kiszolgáláshoz. Az optimális kombináció az SE-9090 kipróbált technológiája az AHM-1000 Supra 3D fúróegységgel és a RHU-1500 roborkarral együtt. Ezek egy igazán megbízható és költséghatékony megoldást kínálnak a nagyforgalmú becsiszolóműhelyek mindennapos igényeinek kiszolgálására. Nagyfokú alkalmazkodás mindenfajta igényekhez. Ez a rendszer nagyfokú variációt kínál mindenfajta csiszolási igény kielégítésére. Kis helyszükséglete miatt nem igényel nagy területet.
A rendszer egységei:
NIDEK SE-9090 Supra / Supra L ipari csiszoló
A NIDEK rendelkezik az egyik legfejlettebb ipari csiszolóegységgel, amelyet speciálisan a nagy darabszámmal dolgozó műhelyek részére fejlesztettek ki. Több, a világ vezető becsiszolóműhelyei által igazolt rekorddal is rendelkező rendszer. Ennek az alapja a NIDEK páratlan technológiája. Az SE-9090 Supra egyidejűleg méri a lencse mindkét oldalát a gyorsabb műveleti sebesség érdekében. Az SE-9090 automata éllehúzással és éllehúzás polírozással rendelkezik, így a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz! Ultragyors csiszolás a dupla csiszolókorongos, két tengelyes rendszernek köszönhetően. A dupla csiszolókorongok nemcsak gyorsak, hanem óvatosak is a 7 fokozatban beállítható előtolásnak köszönhetően.

NIDEK AHM-100 Supra fúróegység
Az AHM-1000 Supra automatikus 3D fúrási és nútmarási funkciókkal rendelkezik. Az RHU-1500-zal és az SE-9090 Supra egységgel kombinálva automatikus és folyamatos lencse  megmunkálást tesz lehetővé futószalagos vagy tálcás kiszolgálás esetén is. Automata 3D furatkészítés illeszkedve a lencse felületi görbületéhez. Kiváló nútmarás szögbe álló funkcióval. 10.4” LCD érintőképernyő a könnyű használatért

NIDEK ICE-1212 letapogató-feltűző egység
Fejlett technológia, meggyőző eredményekkel. Rendkívül pontos keretletapogatás, stabil feltűzés. Intuitív képernyő a gyors tanulásért és a könnyű használatért. Az ICE-1212 megbízható és strapabíró partner a mindennapi munkában. Az új letapogatóegység a nagy görbületű keretekkel is könnyedén megbírkózik. Mindezt adaptív sebességgel és még nagyobb pontosággal teszi. Automatikus formaszkennelés és furatpozíció felismerés is segíti a felhasználót a stresszmentes munkavégzésben. Keret és demolencse letapogatása, forma és furat optikai szkennelése. Forma és furatszerkesztésre alkalmas, automatikus feltűzéssel és dioptriamérő funkcióval. Automatikus 3 dimenziós letapogató egység a keret oldalankénti 1000 pontos letapogatásához. A csekély mechanikai erő biztosítja a vékony keretek torzulásmentes tapogatását. Érintőképernyős kezelés a gyors és pontos munkához. Formaszerkesztési lehetőség. Forma és furat optikai szkennelése automatikus tengelykompenzációval. A furatok/bemarások kézi továbbszerkesztésére is alkalmas. Motoros, automatikus feltűzés. Automatikus lencse mérési és feltűzési funkció. 4 különféle lencsemérési üzemmód a szemüveglencse típusának megfelelően. Az automatikus lencsefeltűzés mindig stabil és pontos az újratervezett lencsetámasztó karoknak köszönhetően. Színes, nagyfelbontású LCD érintőképernyő. A 8.4”-es képernyő valós méretben jeleníti meg a lencseformát és a feladat paramétereit. Könnyen értelmezhető ikonok segítik a gyors és pontos munkavégzést.

NIDEK LFU-220 szivattyú, szűrő-ülepítő rendszer
Környezetünk védelméért. A környezetvédelem kulcskérdés napjainkban. A NIDEK egyedülálló „hybrid rendszere” különválasztja a vizet a müveleti hulladéktól, így radikálisan csökkenti a felhasznált víz mennyiségét. Hybrid rendszer. Az LFU-220 kombinált centrifugál és szűrő rendszer. A nagyfokú szűrési teljesítménynek köszönhetően minimális a visszajutó hulladék aránya, amely a különféle lencsesérüléseket okozhatják, illetve jelentősen megnöveli a karbanatartéásközi időket a minimális csiszolótérbeli lerakódásoknak köszönhetően. Az LFU-220 0.025 liter vizet használ lencsénként.

NIDEK AES-1500 S/CB ipari szemüveglencse csiszológép rendszer

Az AES-1500 kétféle különböző robotkaros rendszerrel is elérhető: az RHU-1500S tálcás, az RHU-1500CB pedig futószalagos kiszolgáláshoz. Az optimális kombináció az SE-9090 kipróbált technológiája az AHM-1000 Supra 3D fúróegységgel és a RHU-1500 roborkarral együtt. Ezek egy igazán megbízható és költséghatékony megoldást kínálnak a nagyforgalmú becsiszolóműhelyek mindennapos igényeinek kiszolgálására. Ez a rendszer nagyfokú variációt kínál mindenfajta csiszolási igény kielégítésére. Kis helyszükséglete miatt nem igényel nagy területet.

A rendszer egységei:
NIDEK SE-9090 Supra / Supra L csúcskategóriás ipari csiszoló
A NIDEK rendelkezik az egyik legfejlettebb ipari csiszolóegységgel, amelyet speciálisan a nagy darabszámmal dolgozó műhelyek részére fejlesztettek ki. Több, a világ vezető becsiszolóműhelyei által igazolt rekorddal is rendelkező rendszer. Ennek az alapja a NIDEK páratlan technológiája. Az SE-9090 Supra egyidejűleg méri a lencse mindkét oldalát a gyorsabb műveleti sebesség érdekében. Az SE-9090 automata éllehúzással és éllehúzás polírozással rendelkezik, így a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz! A dupla csiszolókorongok nemcsak gyorsak, hanem óvatosak is a 7 fokozatban beállítható előtolásnak köszönhetően.

NIDEK AHM-100 Supra fúróegység
Az AHM-1000 Supra automatikus 3D fúrási és nútmarási funkciókkal rendelkezik. Az RHU-1500-zal és az SE-9090 Supra egységgel kombinálva automatikus és folyamatos lencse  megmunkálást tesz lehetővé futószalagos vagy tálcás kiszolgálás esetén is.

NIDEK iRx Server & iRx Satellite
iRx Szerver szoftver ipari felhasználók számára. Az iRx Server használatával a NIDEK eszközök használata egyszerű és komplett megoldás az internetes távcsiszolások (remote) kezelésére, miközben csak az ismert internet szabványokat használja.
# iRx Satellite – csatlakozás egy becsiszoló műhelyhez.
Internetes távbecsiszoló program. Adatmentési szoftver modullal az összes eddigi művelet eltárolható, későbbiekben is visszakereshető, módosítható, felhasználható. Nemcsak ipari felhasználóknak. Internetes távbecsiszoló rendszerek (remote tracing) A Nidek széles spektrumát kínálja az interneten keresztüli távbecsiszoló rendszereknek. A nagypontosságú csiszolók segítségével igen precíz  forma- és méretpontos csiszolólás valósítható meg.

NIDEK ICE-900 feltűzőegység
Kiterjeszti a csiszológép funkcióit. Az új ICE-900 nagypontosságú, rendkívül fejlett funkciókkal rendelkező feltűzőegység. # Motoros feltűzőkar. A teljesen új motoros feltűzőkar 2 másodperc alatt végez, így jelentősen meggyorsítja a folyamatokat, javítja a termelékenységet. Az új rendszer ideális feltűzési erőt biztosít, a lencse sérülésének veszélyét minimálisra csökkentve. A blokkertartó kar ideális elhelyezése biztosítja a könnyű és kényelmes használatot. Ipari csiszolórendszerek kiszolgálásra, kiegészítésére is tökéletesen alkalmas. Az ICE-900 30.000 forma tárolására alkalmas. Ezek könnyedén rendszerezhetők, betölthetők, újraszerkeszthetők. A könnyen megtanulható, ikon alapú, érintőképernyős felület mellett a képernyő két oldalán található tekerőgombokkal is gyorsan és könnyedén kezelhető a rendszer. A képernyő a kívánt szögbe állítható.

NIDEK LT-1200 letapogatóegység
Magabiztosan teljesít minden keretben. A legújabb LT-1200 tökéletesen ötvözi legújabb elektronikai vívmányokat a legfrissebb mechanikai fejlesztésekkel. Az újratervezett belső mechanizmus minden eddiginél precízebb 3D letapogatást tesz lehetővé a legtrükkösebb keretek esetén is. Automatikus kétoldali letapogatás változó forgáspontú letapogatófejjel. A változó forgáspontú, adaptív letapogatófej nagyfokú mozgásszabadságot biztosít, így a letapogatófej mindig merőleges a keretre. Az ezer referenciapont oldalanként a formahűség biztos alapja. Az összetett letapogatás alatt a rendszer méri a FPD/DBL értékét és a keret nútjának a szögét a keret formájával együtt. Így a legpontosabb adatokat tudja a lencsecsiszoló számára közvetíteni a rendszer. Az LT-1200 egyedülálló formaszerkesztési funkciókkal rendelkezik. Az érintőképernyő segítségével könnyedén átméretezhetjük, átszabhatjuk a beolvasott keretformát. Az LT-1200 képes ipari rendszereket is kiszolgálni, vagy bármilyen szerver PC-t és csiszolóegységet illetve alkalmas távbesziszoló (tracer) üzemmódra, PC csatlakozás nélkül is.

NIDEK LFU-220 szivattyú, szűrő-ülepítő rendszer
Környezetünk védelméért. A környezetvédelem kulcskérdés napjainkban. A NIDEK egyedülálló „hybrid rendszere” különválasztja a vizet a müveleti hulladéktól, így radikálisan csökkenti a felhasznált víz mennyiségét. Az LFU-220 kombinált centrifugál és szűrő rendszer. A nagyfokú szűrési teljesítménynek köszönhetően minimális a visszajutó hulladék aránya, amely a különféle lencsesérüléseket okozhatják, illetve jelentősen megnöveli a karbantartásközi időket a minimális csiszolótérbeli lerakódásoknak köszönhetően. Az LFU-220 0.025 liter vizet használ lencsénként.