Szemészeti műszer palettánkon jó nevű európai, észak-amerikai és japán gyártók termékei szerepelnek. Kínálatunkban megtalálja többek között az Oculus, a Nidek, a Takagi, a Heine, a Reichert és a Plusoptix termékeit. Minden ismert gyártó termékére tudunk ajánlatot adni, felkutatjuk és megkeressük Önnek a legjobb beszerzési lehetőségeket.

Egy kis ízelítő a rendkívül sokszínű kínálatunkból:

HUVITZ HRK-8000 széria: 8000A, 8500A, 8800A.
HUVITZ HRK-9000 széria: 9000A, 9500A, 9900A.

HUVITZ HRK-8800A WAVEFRONT ABERROMÉTER

Hartmann-Shack aberrometer wavefront sensor
Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez a különlegesség személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg. Ehhez egy gyors, sokoldalú és precíz mérési folyamatra van szükségünk, amely biztosítja számunkra az egyedi látáskorrekció megállapítását. Az extrém pontos HUVITZ Aberrometer Wavefront technológiája a válasz napjaink nagy pontosságú szemvizsgálati igényeire! Ha Ön személyre szabott multifokális lencséket kínál, itt az ideje az igazán egyéni szemvizsgálatnak is! Sok más diagnosztikai eszközzel ellentétben az aberrometriás HRK-8800A Hartmann-Shack hullámfront szenzorral rendelkezik, amely 81 ponton elemzi a szem törőerejét. Így nemcsak a páciens alap refrakciós hibáit elemzi, hanem az egyedülálló hullámfront analízis keretében a magasabb rendű aberrációk is megállapításra kerülnek. A magasabb rendű aberrációk, úgymint a szférikus aberráció, másodlagos asztigmatizmus, Coma, stb. A HUVITZ saját fejlesztése az MLA (Micro Lenslet Array) számtalan különálló fokális pontot alkot, amely sablon nagy pontosságú, értékes információkat ad. Ezt kiegészíti az SLD (Super Luminescent Diode) és a nagy érzékenységű CCD-nek köszönhetően éles képet és megbízható adatokat kap a szem ametrópiájáról. A magasabb rendű aberrációs térkép is rendelkezésre áll, a Zernike-féle analízis alapján. Ez nagy segítségre van a még pontosabb refrakció megállapítására és a különféle műtéti eljárások előtti és után állapotok ellenőrzésére. Világújdonság a kategóriájában a a kontaktlencse illeszkedési asszisztens üzemmód, amely flurescein segítségéval megmutatja a kontaktlencse illeszkedését.
A HRK-8800A automatikusan képes lencsét kalkulálni és ajánlani.  Perifériás keratometria mérés. A HRK-8800A perifériális bázisgörbület mérésre is alkalmas, így a pontosabb adatoknak köszönhetően tökéletes kontaktlencse illesztést tesz lehetővé. A normál 3 mm-hez képest 8,5 mm-es átmérőjű területről kap görbületi adatokat.

Dönthető színes 7” TFT LCD kijelző a nagyfelbontású képek megfelelő megjelenítéséért. Az érintőképernyő gyors és egyszerű kezelést tesz lehetővé. Csendes és gyors hőnyomtató automatikus papírvágó funkcióval. Motoros álltartó magasságállítás a kényelmes és gyors páciens pozícionálásért. A HRK-8800A teljes 3D automatikus szemkövetéssel és automatikus mérésindítással rendelkezik, amely nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a mérés folyamatát.

HUVITZ HRK-9000A aberrometriás autorefrakto-keratométer TBUT és Meibograph üzemmóddal

 Egy lépéssel megint előbbre!
Az legújabb 9000-es széria ezentúl az új mérce a szemészeti diagnosztikában! High End külső, egyedülálló vizsgálati funkciók. Autorefrakto-keratométer és aberrométer egy futurisztikus formájú készülékben. Nagypontosságú Hartmann-Schack wavefront szenzor, 82 mérőponttal, amely a teljes törőközegi sort végigméri a retináig. TFBUT (Tear Film Break-Up Time – Könnyfilm felszakadási idő) mérési üzemmód és Meibograph móddal kiegészítve. A magasabb rendű, Zernike aberrációs térkép megjelenítése. Refrakciós térkép grafikus megjelenítése és perifériás keratometria. Hullámfront analízis µm eloszlási és dioptria eloszlási térképpel. Kontaktlencse illesztési asszisztens üzemmód, fluorescein szimulációval. Színes felvételek készítése az elülső szegmensről. Teljesen automatikus 3D szemkövetés és automatikus mérésindítás. Retroilluminációs üzemmód – 4 kép tárolásával. A retroilluminációs képek és színes felvételek is megjeleníthetők és kielemezhetők egy külső monitoron. Szubjektív látásélesség ellenőrzés, kontraszt- és fény-érzékenység teszt. WIFI-s adatátvitel. Többféle adatátviteli rendszerbe köthető.

Nidek RS-3300 Retina Scan Duo OCT/FAF
Spectral domain OCT és FAF funduskamera           

Komplex berendezés a retina vizsgálatára. Automatikus 3 dimenziós szemkövetés, auto-fókusz és automatikus exponálás funkciók segítik a gyors és kiváló minőségű képalkotást. Nagyfelbontású – akár 50 képet is átlagoló – és nagy területet szkennelő spectral domain OCT nagyterületű normatív adatbázissal és egy 12MPixeles non-myd funduskamera egyben, FAF azaz Fundus AutoFluorescencia kiegészítéssel.
OCT: Szkennelési hullámhossz:  880 nm
Szkennelési sebesség: max. 53000 A-scan / sec
3D képalkotás időtartama: 1.6 sec
OCT felbontása Z: Optikailag: 7μm / digitálisan 4 μm illetve
X-Y: Optikailag: 20μm / digitálisan 3 μm
Szkennelt terület méretei:
X: 3mm … 12mm
Y: 3mm … 9mm
Z: 2.1mm

Normatív adatbázis területének mérete: 9x9mm
8 különböző retina szkennelési minta
OCT látómező: 40°x30°
Minimális pupillaátmérő: 2.5 mm
En face OCT különböző offset értékekkel a részletesebb diagnosztika érdekében
Szoftveres analízis: retinális rétegek szegmentálása
Macula vastagsági térkép
Idegrost réteg vastagsági térkép
Egyéb analizáló és progresszió követő programok
FUNDUSKAMERA: Beépített 12Mpixel felbontású színes funduskamera
Látómező: 45°
Minimális pupillaátmérő: 4 mm normal felvételhez, illetve külön szűkpupillás felvételi mód 3.3mm átmérőhöz 33°-os látómezővel
EGYÉB: Dioptria kompenzációs tartomány: -33D …+35D
8.4 collos színes, dönthető érintőképernyő

Elülső szegmentum OCT bővítési lehetőség kétféle szkennelési mintával
Tartozék: külső PC adattároláshoz és feldolgozáshoz
Standard és Professional Mode:
Különféle felhasználói alapbeállítások az egyszerű kezelhetőséghez
Különleges funduskamera funkciók:
panorámafotó, azaz nonmyd üzemben szélesebb látómező illetve sztereo fotó lehetősége
FAF kiegészítés: RPE vizsgálata kontrasztanyag nélkül, segítség a retina esetleges elváltozásainak korai felismeréséhez

EN FACE OCT:
Thickness Map (ILM – RPE / BM)
En face (IPL / INL Offset: +121 μm, Thickness: 42 μm)
B-scan Image
En face (ILM Offset: 0 μm, Thickness: 42 μm)
En face (IPL / INL Offset: +21 μm, Thickness: 42 μm)
En face (RPE / BM Offset: -41 μm, Thickness: 42 μm)
En face (RPE / BM Offset: 0μm, Thickness: 125 μm)

Plusoptix A12C Z type
Kézi, binokuláris gyermek autorefraktométer speciálisan csecsemők és gyermekek vizsgálatára.

Tökéletes megoldás amblyopia szűrésére. Binokuláris mérési metódus. Non-invasive mérés. Nem kell pupillatágítót alkalmazni. 1 méteres mérési távolság. A gyermek a szülő biztonságos közelében (ölében ülve) maradhat. Rendkívül gyors mérés. Egy lépésben méri a szem fénytörési hibáit, a pupilla átmérőt, a PD-t és a tekintés irányát. Egyszerű kezelhetőség, automatikus mérésindítás.

Gyors autorefraktometer, melynek mérési elve a skiaszkópián alapszik. Alkalmas kisgyermekek szűrésére is, akár már 6 hónapos kortól. 1 méteres munkatávolságon működik, alkalmas binokuláris mérésre, melynek során meghatározza a pupillaátmérőt és a szem optikai tengelyének irányát. Mikro strabismus mérésére alkalmas.

Dokumentálási lehetőségek: páciens adatnyilvántartó program, vizsgálati tanúsítvány (protokoll) nyomtatása,    öntapadós etikett nyomtatása, mely beragasztható a páciens kartonjába is.
Z type – Certifikát/tanusítvány protokol nyomtatható vizsgálati tanusítvánnyal.
Műszaki paraméterek:
Mérési tartomány, sph: +5.00 D…-7.00 D, 0.25 D felbontással
Mérési tartomány, cyl: +5.00 D…-7.00 D, 0.25 D felbontással
Tengely: 1° – 180°, 1° felbontással
Pupilla átmérő: 4.0 mm …. 8.0 mm
Mérési idő: Dinamikus, átlagosan 1 – 2 másodperc
Mérési távolság: 1 méter (+/- 5 cm)
Fixációs jelek: Hang és színes LEDek